Hoe stel ik mij kandidaat?

 

Bezorg ons de juiste documenten

Je moet ons verschillende documenten bezorgen, zodat we je kunnen inschrijven.
Bij voorkeur bezorg je ons deze documenten via e-mail naar verhuurdienst@providentia.be.
 

Je identiteitskaart of paspoort
Bezorg ons een fotokopie van jouw identiteitskaart (en die van jouw partner).
 

Het inschrijvingsformulier
Dit is een erg belangrijk formulier. Jij (en jouw partner) moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen. 

Op dit formulier kan je aanduiden voor welke woningen je je kandidaat wil stellen en hoeveel maximale huurprijs je wil betalen. 
 

Het inschrijvingsformulier vind je terug op onze Downloadpagina
Klik hier


Ben je nog geen 18 jaar en woon je onder begeleiding zelfstandig? 
Dan heb je een attest nodig van de dienst die je begeleidt of een attest van ontvoogding. Daarop moet de startdatum van voogdij of begeleiding staan.
 

Geen eigendom
Je moet een verklaring op erewoord invullen. Die staat in het inschrijvingsformulier of in een bijlage bij het inschrijvingsformulier. 
 

Inkomen
Welke inkomensbewijzen je ons moet bezorgen, hangt af van je situatie. 
We zijn verplicht om jouw inkomensgegevens elektronisch op te vragen bij de juiste instanties. Alleen als we de informatie niet digitaal kunnen bekomen, dan moet jij zelf documenten verzamelen. Ook in enkele specifieke situaties (zie hieronder) is dat het geval.
 

Speciale situaties


Als kandidaat van een vroegere SHM
 

  • Verdiende je drie jaar geleden te veel maar is je inkomen nu lager: breng dan je inkomen van de laatste maanden mee.
  • Had je drie jaar geleden geen inkomen maar in de jaren erna wel: breng dan een overzicht van je laatste inkomsten mee.
  • Had je tussen drie jaar geleden en vandaag geen enkel inkomen: dan moet je een verklaring op eer ondertekenen.
  • Had je meer dan één soort van inkomsten: breng dan alle verschillende documenten mee. Wij berekenen dan je totale inkomen.
  • Zat je tussen drie jaar geleden en vandaag in schuldbemiddeling: dan moet je inkomensbewijzen van de laatste drie maanden meebrengen, de documenten over de schuldbemiddeling zelf en over afbetaalde schulden.


Als kandidaat van een vroegere SVK
 

  1. Verdiende je in het jaar van je meest recente aanslagbiljet te veel maar is je inkomen nu lager: breng dan je inkomen van de laatste maanden mee.
  2. Had je tussen het jaar van je meest recente aanslagbiljet en vandaag geen enkel inkomen: dan moet je een verklaring op eer ondertekenen.
  3. Had je in het jaar van je meest recente aanslagbiljet meer dan één soort van inkomsten: breng dan alle verschillende documenten mee. Wij berekenen dan je totale inkomen.
  4. Zat je tussen het jaar van je meest recente aanslagbiljet en vandaag in schuldbemiddeling: dan moet je inkomensbewijzen van de laatste drie maanden meebrengen, de documenten over de schuldbemiddeling zelf en over afbetaalde schulden.