Onderhoud en herstelling

 

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als huisvestingsmaatschappij. Twijfel je?

In de Ziezo-brochure kan je duidelijk terugvinden waar jij als huurder verantwoordelijk voor bent en waarvoor je ons kan contacteren.

Symbolen Ziezo-brochure herstelling voor huurder of shm
 

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin … netjes. 

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, beschadigde of niet functionerende stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een toestel verkeerd gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, beschadigde of niet functionerende dampkap of lavabo, verkeerd gebruik van de verwarmingsketel, …

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Ook verborgen gebreken dienen wij te herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken vertoont door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Hoe werken we concreet?

We geven twee voorbeelden van wie wat moet herstellen en betalen. 

  • De lift in jouw gebouw: jij betaalt voor het onderhoud, maar wij betalen herstellingen.
  • Jij betaalt voor het onderhoud van je individuele verwarmingsketel. Is er iets stuk, dan betalen wij dit. Tenzij het toestel is stukgegaan doordat jij het verkeerd gebruikte of niet liet nakijken zoals dat verplicht is. 

Maak je opzettelijk dingen stuk? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten.

Herstelling aanvragen?

Vul het meldingsformulier in en stuur het ons door.

Contactgegevens

Dienst onderhoud

E-mail

dienst.onderhoud@providentia.be

 

Telefonisch

02/452 72 43